tiistai 2. syyskuuta 2014

Asuntovaunun ensimmäiset muutokset


Ensimmäisiä muutostöitä vaunuumme heti keväällä oli poikien kerrossänkyjen laitojen parantaminen. Isoveli nukkuu tietenkin yläsängyssä, johon isäntä tuunasi liimalevystä liikuteltavan laidan. Yöksi laidan saa siirrettyä koko sängyn laidaksi ja päiväksi laidan saa reunaan, niin että kerrossängystä on helpompi kiivetä alas.

Alasänkyyn pitikin sitten rakentaa vähän enemmän, koska siinä ei ollut minkäänlaista reunaa. Nuorempi pojista nukkuu kotona vielä pinnasängyssä, joten alasängyn reunusten piti olla isompia. Insinöörimäisen suunnittelun tuloksena alasänky sai liukumalliset ”ovet”. Hyvät ja tukevat ovat, mutta siltikään poika ei pysy sängyssä. Hän saa jotenkin potkimalla liukuovet liikkeelle ja pääsee yllättävän pienestä raosta peruuttamaan pois. Ihana pienten varpaiden tassuttelu on kuulunut useampana yönä tänä kesänä. Pääasia kuitenkin on, ettei hän ole tippunut sängystä unissaan. Joten liukuovet täyttävät tehtävänsä.

Kerrossängyn vieressä on asuntovaunun ulko-ovi. Isäntä ruuvasi kerrossängyn viereen kattoon verhotangon. Ajatuksena oli, että verhon voisi vetää poikien nukahdettua valosuojaksi, kun ovea aukaistaisiin. Päivällä verhon saa nostettua kokonaan piiloon viereiseen kaappiin, jonne asti verhotanko vedettiin. Se on myös toiminut hyvin. Verho toki ei ole mitenkään muihin väreihin sopiva mutta se löytyi valmiiksi kotoa ja oli tarvittavan kokoinen.

Kuvassa näkyy kerrossängyt alkuperäisessä mallissaan.
Alasänky on vähän avoin sellaiselle joka on tottunut nukkumaan pinnasängyssä.



Tässä näkyy huonosti petattu sänky, mutta se ei ole pääasia kuvassa. Yläsängyn lisälaita on selkeästi korkeampi kuin alkuperäinen. Verho on toistaiseksi tuo, se tulee vaihtumaan kun uudistuksen värimaailma selkiytyy. Verho ylettyy juuri sopivasti alasängyn laidalle. Valitettavasti alasängyn liukuovista ei ole kuvaa.

Näillä pienillä muutoksilla päästiin keväällä hyvin alkuun. Koko perhe sai nukkua rauhallisesti yönsä omissa sängyissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti