sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Nalle talviunille

Meillä on maksettuna syyskuun loppuun saakka vaunulle kausipaikkaa nykyisessä paikassa. Asuntovaunu on ollut siellä 6 kuukautta emme ole viettäneet alueella koko aikana kuin ihan muutaman viikonlopun. Se kertoo että olemme liikkuva karavaanari-perhe sekä myös sen ettemme ole viihtyneet alueella. Pojat nyt viihtyvät melkein missä vaan mutta varsinkaan minä en ole viihtynyt siellä. Minulla viihtymiseen vaikuttaa suuresti sosiaalitilojen siisteys, nykyaikaisuus. Vanhana partiolaisena olen tarpeeksi käynyt riuku-vessoissa ja alkeellisissa suihkuissa. Itse koen että pienten lasten kanssa on mukavampaa, kun on kunnolliset peseytymismahdollisuudet.

Joten syyskuun lähestyessä loppua, täytyi tehdä päätöksiä. Siirretäänkö asuntovaunu uudelle kausipaikalle uuteen paikkaan vai viedäänkö vaunu talviunille. Päädyimme melko helposti jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Ehkä kun pojat ovat vielä vähän kasvaneet, niin sitten kokeilemme vaunuilua myös talvella.

Perjantaina isäntä lähti vaunulle viimeistä kertaa yöksi tälle vuodelle. Lauantai aamusta hän oli pakannut tavarat kasaan ja maksanut viimeiset sähköt pois. Paikalla ollut alueisäntä ei ollut kysellyt miksi lähdemme tms. Ehkä meidän perhe ei ollut alueella tarpeeksi kauaa ja emme olleet suoraan alueen "kohdeyleisöä".

Ajomatka oli ollut mielenkiintoinen. Moottoritiellä oli ohittajilla ollut kovasti näyttämisen tarvetta tai muuten vaan huono päivä. Monen ohittajan renkaat olivat olleet keskiviivalla. Sää oli todella tuulinen ja siksi hankala, ja kun siihen lisätään täpärät ohitukset, niin vaunu oli keikkunut melkoisesti. Lauantai iltapäivällä isäntä soitti ja kysyi että ostettaisiinko vaunuun uudet renkaat. Hetken olin ihan ihmeissäni kysymyksestä. Sitten selvisi, että asuntovaunusta oli kesken matkaa puhjennut rengas. Muutamien puheluiden jälkeen isäntä oli löytänyt ystävällisen henkilön, joka lähti tuomaan uusia renkaita vaihdettavaksi.




Isäntä pääsi minun helpotukseksi ennen pimeän tuloa perille. Enää oli jäljellä "pikkuinen" homma; tehdä meidän Nallelle talvipesä täyteen autotalliin. Siinä sitä riitti isännälle puuhaa lauantai illaksi ja vielä sunnuntaille. Ensi viikolla täytyy vaunua vielä tyhjätä sekä tuoda kotiin verhot. Parit kosteudenpostajat on varmaan hyväksi laittaa vaunuun.

Verhoiltavat sohvatyynyt ja patjat saavat jäädä odottamaan talviuni paikan lähistölle, koska todennäköistä on, että verhoilu tullaan tekemään siellä suunnalla eikä meidän kodin lähistöllä. Olen kysellyt tarjouspyyntöjä eri verhoilijoilta ja hinnoissa on ollut yllättävän suurta hajontaa. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Me kotijoukot olemme nauttineet kauniista syysviikonlopusta ulkona sekä harrastettu junalla lähiseutumatkailua. Nyt taas jaksaa viikon tehdä töitä, ensi viikonloppuna on juhlaa tiedossa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti